Ihana!

Käsityö välittää aina viestin – silloinkin kun sanomaa ei ole kirjottu näkyväksi. Toiselle annettu käsityö on kuin ojennettu kukkakimppu, täynnä tunteita ja symboliikkaa. Sillä voi osoittaa huomiota, arvostusta ja rakkautta tai ilahduttaa, lohduttaa ja lepyttää. Julkiseen kaupunkitilaan ripustettu käsityöteos on ihana yllätyslahja ohikulkijalle.

Ihanamme on osa Taitoliiton ja Designmuseon yhteistyössä toteuttamaa käden taitojen tulevaisuuteen kantaa ottavien viestien reittiä Helsingissä tammikuussa 2017. Teosreitti kulkee Designmuseolta Korkeavuorenkadulta Dianapuiston, Erottajan ja Esplanadin puiston kautta CraftCorneriin Eteläesplanadille.

Viestien toteuttajiksi on kutsuttu käsityön, taiteen ja muotoilun ammattilaisia ja mukaan lähti 22 tekijää.Tempauksella halutaan kiinnittää yleisön huomiota kädentaitojen tulevaisuuden puolesta ja nostaa esiin käsityön merkitystä tulevaisuuden yhteiskunnassa osana ihmisten hyvinvointia sekä taitojen tarvetta myös tulevaisuuden kehityksessä

Ihana. Lahja tuntemattomalle ohikulkijalle.

Teosreittiin voi tutustua myös virtuaalisesti.

#kaupunkitaide #lahja #Sanosekäsin #Ihana #craftivismi #käsityöaktivismi #Designmuseo #Taitoliitto

SOFTARTIVISTIT
Recommanded Reading
Tagit
No tags yet.