Näkyväksi neulottua

17.01.2017

Miten langalla voi tehdä ajatuksia näkyväksi? Voiko taiteella vaikuttaa? Näitä asioita pohdimme Aula-työkodin Unelma-projektin aloituskerralla. Mainion lähtökohdan meille tarjosi Taide- ja museokeskus Sinkassa Keravalla parhaillaan esillä oleva Näkyväksi neulottu -näyttely

 

Hyäryllistä -ryhmän Tangolaisia-perukit (2015) sovitteilla.

 

Laajassa näyttelyssä kuva- ja tekstiilitaiteilijat puhaltavat vanhoihin työtapoihin uuden hengen. Virkattu poliisiauto, graffitiryijyjä, elävän oloisia ihmisveistoksia, kauppakassiminiatyyrejä, kukkaniitty, mustaa lankaa, ujoja "nakkeja" ja kirjottuja setelirahoja. Mihin kaikkeen pehmeä taide taipuukaan! Joka teoksella niin paljon sanottavaa.

 

 

 Liisa Hietasen puhutteleva Weijo, 2016. 

 

Noora Schroderuksen Bank notes -sarjan (2014-2015) teoksia.

 

Liisa Hietasen Vapaa, 2011.

 

Ryhmämme suosikiksi valikoitui huikean taidokas ja aitoudellaan erehdyttävä virkattu vessa, joka oli jo etukäteen kuvien perusteella herättänyt ihmetystä ja ihailua. Kunpa sinne olisi päässyt sisään!

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

@ 2017 Softartivistit